Kategori: Huvudnyheter Sida 1 av 6

Anmälan till Pythagoras Quest 2017

Ville bara meddela att anmälan till 2017 årets tävling öppnar snart. Håll utkik både i era inkorgar och på hemsidan.

Share

Tunaskolan, vinnarna av Pythagoras Quest Skåne 2021

Tunaskolans PQ-lag. Från vänster: Nanna Hartman, Hampus Runeson, Jiachen ”Milli” Mi.
Share

Mitt lösningsförslag till Uppgift 6 Del 1

Här kommer två förslag till lösning på uppgift 6 på Del 1 av Pythagoras Quest Distriktsfinal 2021.

Share

Vinnarna i Kronoberg 2021: Fagrabäckskolan NoT (Växjö)

Vinnarlaget från Fagrabäckskolan NoT (Växjö) i distriktsfinalen av Pythagoras Quest: Anton Wrigborn 9 (Not 1), Teo Alvånger 9 (NoT3) och Zilas Hector 9 (NoT 1)
Share

Vinnarna från Uppsala 2021

Uppsala musikklasser vinnarna av Pythagoras Quest i Uppsala 2021!
Uppsala musikklasser!
Share

Vinnarna från Jönköping 2021

Sanda Idrottshögstadium, Vinnare i Jönköping Fr vänster
Axel Wernersson ,Leopold Grinnemo och Isak Lam
Share

Distriktsfinalen i Pythagoras Quest 2021 Avgjord

Igår gick distriktsfinalen i Pythagoras Quest 2021 av stapeln med 13 deltagande distrikt från Norrbotten i norr till Skåne i söder och med ca 100 deltagande skolor. Pga pandemin skriv skolor provet lokalt som sedan skickades till ansvarig gymnasieskola i varje distriktet för rättning.

Alla distrikt har ännu inte rättat färdigt, men de skolor som är klara för final är; Uppsala Musikklasser (Uppsala), Irstaskolan (Västmanland), Fagrabäckskolan (Kronoberg), Centralskolan, Arvika (Värmland), Minervaskolan, Sundsvall (Västernorrland), Östra Ringskolan (Kalmar), Tunaskolan (Skåne), Nova Montessori, Kungsbacka (Halland), Jändelskolan (Blekinge), Sanda idrottshögstadium (Jönköping) och Folkungaskolan (Östergötland). Finalen var ovanligt jämt och i flera distrikt fick en (eller två) utslagsuppgift avgöra vinnaren.

Finalen kommer att hållas den 28 maj på distans. Tack återigen till alla elever och lärare som deltog.

Sam Edgecombe
Tävlingsansvarig

Share

PQ Distriktsfinal 2021 flyttad till v 11

På grund av att många högstadieskolor har fjärr- och distansundervisning nu, så flyttar vi distriktsfinalen i Pythagoras Quest till måndag vecka 11, den 15 mars alltså.

Share

Anmälan till årets tävling

Hej!

Hoppas allt är bra med er i dessa konstiga Corona tider. Här i Skåne känns det nästan som sommarlov redan. Snart börjar en ny termin med nya elever och en ny omgång av Pythagoras Quest!

En spännande nyhet är att vi öppnar anmälan till årets tävling idag. Har du som lärare anmält er tidigare ska ni har fått en inbjudan till en Google formulär per mail. Är du ny till tävling eller om länken hamnade i skräpkorgen, finns länken till anmälningsformuläret här: https://forms.gle/ZEuavsAbT4UfmVDk6 .

OBS! Vi ändrar datum för årets tävling. Sista anmälan är den 30 september eftersom kvaltävling äger rum redan under vecka 43 2020! Det blir ändring även för distriktsfinal som äger rum under vecka 5 2021 (återkommer med datum). Vi hoppas dessa datum passar bra. Kom ihåg, endast en anmälan per skola! Snackar ihop er med era kollegor.

Är du elev och är sugen på att börja tävlar, tipsa din lärare om www.pythagorasquest.se och ber de att anmäla skolan. Kom ihåg att ni måste vara minst tre tävlande elever för att komma vidare från kvaltävling till distriktsfinal.

Till sist vill jag önskar er alla en glad sommar och vi ses efter sommaren.

Share

2020 års tävlingsuppgifter

Nu har jag precis lagt upp uppgifterna från 2020:s kvaltävling och distriktsfinal med facit. Gå in på Gamla Prov.

Vi planerar att öppna anmälan till nästa års tävling i juni. Håll utkik i inkorgen. Det planeras några små ändringar som ni måste hålla koll på…

Share

Pythagoras Quest Distriktsfinal 2020 blir på distans

Detta är ett meddelande till dig som ska delta i Pythagoras Quest distriktsfinal 2020 måndagen den 16 mars. Vi har beslutat att samtliga distriktsfinaler kommer att hållas på distans för att förhindra spridning av Corona efter de nya rekommendationer från Folkmyndigheten. Mer information kommer att komma under morgondagen från din distriktsansvarig.

Vi är ledsna att behöva ta detta beslut men hoppas att det blir en spännande tävlingsdag ändå!

Det blir fortfarande så att vinnaren från varje distrikt kommer att kvalificera sig direkt till finalen den 29 maj.

Share

Sida 1 av 6

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén