Här kommer några citat från elever och lärare om tävlingen:

Allan Zhao, vinnare av riksfinal 2013 med laget från Pilängskolan, Lomma, läser nu på läkarprogrammet på Karolinska

Det var kul att vara med i PQ, har alltid tyckt om att tävla inom matte då jag varit bra på det och kunnat utmana mig själv med det.

Att tävla i lag var spännande då man fick lägga upp strategier och spela på varandras styrkor för att uppnå bästa resultat, och samtidigt kunna klura ut svåra uppgifter.

Vinsten påverkade mig väl på det sättet att jag fick en bekräftelse på att jag är duktig på matte och i skolan, vilket ger självförtroende och har hjälpt mig till den punkt jag är på idag!

Hugo Eberhard, vinnare av riksfinal 2015 och 2016 med laget från Tunaskolan, Lund är nu på Lars-Erik Larsson Gymnasiet

Jag tycker det var roligt att delta i PQ! I mattetävlingar är det mer problemlösning än i vanlig skolmatte, vilket är utmanande och roligt. … När man sitter med samma problem väldigt länge och vrider och vänder på det, då är det en fantastisk känsla när man väl lyckas!

… Att tävla i lag blev ett nytt moment. I PQ har man ganska lite tid, och samarbetet blir därför väldigt viktigt. För att lyckas måste man dela upp arbetet och ha bra kommunikation i laget. Det kan också vara bra att känna till varandras styrkor och svagheter … Många ser matte som något man gör ensam men så behöver det inte vara. Tvärtom har något av det viktigaste för att hålla mitt matteintresse vid liv varit att jag träffat likasinnade, och mattetävlingar som PQ är väldigt bra forum för att göra just det.

Efter PQ har jag fortsatt tävla i matte på gymnasiet. … Jag har hållit kontakten med flera som jag lärt känna via mattetävlingar, och några av dem har fortsatt tävla på gymnasiet. Att vi lyckades vinna tävlingen var bara en bonus!:)

Några citat från lärare om tävlingen

Alltid kul med tävlingar. Eleverna gillar den då de ej måste redovisa, men tänka!

 

Mycket uppskattat av elever, välorganiserat och enkelt att hantera för lärare.

 

Det är roligt att vara med och det är bra för matematiken att det händer något kul, så tack för att ni engagerar er i detta!