Finalister i riksfinalen av Pythagoras Quest 2013

Edwin Ekberg, Måns Schultz och Linus Gunnarsson  från Vimarskolan

Resultat Länsfinalen Pythagoras Quest 2013

1:a Vimarskolan

2:a Bjurbäcksskolan

3:a Falkenbergsskolan

 Grattis till Vimarskolan!

Lars Kaggskolan tackar alla deltagande skolor.

 

 

Följande lag har gått vidare till länsfinalen i Pythagoras Quest 2013.

Alsterbroskolan lag 1

Bjurbäcksskolan lag 1

Falkenbergsskolan lag 1

Ludvigsborgskolan lag 1

Slottsskolan lag 1

Södra skolan lag 1

Vimarskolan lag 1

Östra Funkaboskolan lag 1

Överumsskolan lag 1  

Ett STORT TACK till alla deltagande skolor. De lag som gått vidare till länsfinalen torsdagen den 14 mars, kommer inom kort få inbjudan via mail. /Lars Kaggskolan

Kalmar län

Tävlingens syfte

Syftet med tävlingen är att öka intresset för matematik och att stimulera motiverade elever i en tid där intresset för naturvetenskap dalar. Tävlingen låter högstadieelever komma i kontakt med gymnasieskolans studiemiljö och uppmuntrar matematikintresserade elever från hela länet att träffas och utmanas.

Sydsvenska Industri- och Handelskammaren ser detta som en tydlig och möjlig åtgärd för att öka ungdomars intresse för utbildningar inom matematik, naturvetenskap, teknik och IT. Här samverkar näringslivet genom Sydsvenska Industri- och Handelskammaren med gymnasieskolan som en del i vårt arbete för framtida kompetensförsörjning i regionen.

Tävlingens historia

Redan 2005 genomfördes tävlingen första gången, med Sydsvenska Industri- och Handelskammaren som initiativtagare då 600 högstadieelever i Malmö gjorde kvalificeringsprovet. 2006 utökades tävlingsområdet och 1600 elever från hela Skåne deltog. 2007 nådde tävlingen Kronoberg och genomfördes där för första gången under 2008. 2009 genomföras tävlingen i åtminstone följande län: Blekinge, Göteborg, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Uppsala och Stockholms län.

Namnet Pythagoras Quest kommer från den grekiske filosofen och matematikern Pythagoras. Som ni känner till har han fått ge namn åt Pythagoras sats. Ordet Quest kommer från engelskan och betyder ’undersökning’ eller ’sökande’.

Tidigare resultat

Riksfinalen 2012 är avgjord!
Falkenbergsskolans lag som representerade Kalmar län i riksfinalen som avgjordes på Malmö Borgarskola 1 juni kom på en hedrande 12:e plats i riket.

Distriktsfinalen 23 mars 2012 på Lars Kaggskolan är avgjord!
1:a   Falkenbergsskolan, lag 1
2:a   Vimarskolan, lag 1
3:a   Överumsskolan, lag 1

Det vinnande laget från Falkenbergsskolan på bilden bestod av (från vänster): Andreas Gustaver, Oskar Bergenman & Alfred Törngren.

Vi önskar det vinnande laget från Falkenbergsskolan lycka till i riksfinalen på Malmö Borgarskola i Malmö fredagen den 1 juni 2012!

 

Vinnare av Distriktsfinalen 2011 blev Ölands friskola. Stort grattis!

vinnande laget från Ölands friskola, lag 1.

 

Vinnarna av distriktsfinalen 2010 från Ölands friskola