Riksfinal

Alicia van Hees, Albin Jonsson och Albin Warnick på plats i Malmö när riksfinalen i Pythagoras Quest 2013 fick av stapeln

Distriktfinal

Torsdagen 14 mars fick Ållebergsgymnasiet fint besök av matematiskt intresserade högstadieelever som kvalificerat sig till distriktsfinal i Skaraborg i tävlingen Pythagoras Quest.

 

Rikstävlingen arrangeras årligen av Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, Malmö Borgarskola, E-ON Sverige samt Epsilon, dock i Skaraborg arrangeras det av Falköpings kommun. Idag fick vi reda på vilka som ska representera Skaraborg i riksfinalen som äger rum i Malmö.

 

De samlades i Ållebergsgymnasiets huvudbyggnad för att ivrigt kasta sig in i i tävlingen laddade till tusen. Uppdelat i tre deltävlingar höll momenten på i ca 2 timmar.

 

Efter mycket räknande och tänkande hade det fattats ett beslut och vinnarna var korade. Ett stort grattis till vinnarna Albin, Albin och Alicia från Dalängsskolan! Lycka till i riksfinalen i Malmö! De som hamnade på prispallen och fick dela på vinstsumman 9000 SEK var:

 

1. Dalängsskolan lag 1: Albin Jonsson, Albin Warnick och Alicia van Hees.

 

2. Forsenskolan: Lisa Moberg, Alf Söderberg och Anton Stenholm.

 

3. Vasaskolan lag 1: Claes Henriksson, Lucas Unnefelt och Sara Eriksson